Vizita e parë te mjeku gjatë shtatzënisë, asnjëherë mos e bëni këtë gabim

2018-02-16 në ora 09:39

Shumica e grave kanë skanimin e tyre të parë në javën e 12 të shtatzënisë. Kjo zakonisht bëhet për të bërë një skanim të përgjithshëm.

Pasi me këtë skanim kontrolloni madhësinë e foshnjës suaj dhe zakonisht jipet edhe data e saktë në të cilën do të lindni, transmeton Gazeta Shneta.

Skanimi i parë do të zbulojë nëse do të keni vetëm një bebe apo do të keni binjakë, apo edhe më shumë.

Kur të shkoni tek mjeku, do të ju kërkohet që të shtriheni dhe do ta vënë një xhel mbi bark, në mënyrë që ultrasonografi të lëviz më lehtë.

Po ashtu, e bënë aparaturën që të shoh në një pamje më të mirë foshnjën.

Zakonisht ky skanim zgjat rreth 15 minuta ose më shumë. E keqja është që në këtë fazë nuk do të mund të merrni vesh nëse do të keni një vajzë apo djalë.

Por, gjithsesi me rëndësi është që të shihni se foshnja juaj po zhvillohet normale brenda jush./Gazeta Shneta/