Zbulohet origjina e sëmundjes Alzheimer

2017-04-03 në ora 16:33

Zbulohet origjina e Alzheimer, dhe nuk ndodhet në zonën e trurit që lidhet me kujtesën.

Por origjina e sëmundjes do të ishte vdekja e neuroneve në zonën e lidhur edhe me shqetësimet e humorit.

Ky zbulim, që synon një kthesë në “sëmundjen e shekullit”, është bërë nga një studim italian të publikuar në Nature Communications, rezultatet e të cilës tregojnë se edhe depresioni mund të jetë një ‘spiun’ i Alzheimer, apo e kundërta. /tch