Zbulohet shkencërisht arsyeja pse ndodhin abortet

2017-04-20 në ora 19:32

ërjetimi i një dështimi është mjaft shkatërrues, por për disa gra kjo mund të ndodh vazhdimisht. Ekspertët mjekësorë nuk kanë qenë në gjendje t’a konkretizojnë arsyen se pse disa gra përjetojnë aborte të shumta, por hulumtuesit nga Universiteti i Warwick mendojnë se tani kanë përgjigje rreth kësaj.

Profesor Jan Brosens dhe ekipi i tij kanë zbuluar se mungesa e qelizave staminale në rreshtim të mitrës ka gjasa të jetë përgjegjës për abortimet në mijëra gra shkruan Fit Pregnancy, transmeton Gazeta Shneta.

Brosens dhe ekipi i tij studioi mostra të indeve nga shtresat e mitrës të dhuruara nga 183 gra që po trajtoheshin në Klinikën e Kërkimeve të Implantimit.. Ata gjetën se një “nënshkrim epigenetik” i përbashkët me qelizat burimore mungonte në indet e grave që kishin vuajtur më shumë se një abort.

Gjetjet e tyre janë të dukshme, sepse edhe pse dështimi i aborteve është relativisht i zakonshëm, ndërmjet 15 dhe 25 përqind të shtatzënive që përfundojnë me abort, vetëm një në 100 gra përpiqet të mbetë shtatzënë sërish.

Ekipi gjithashtu gjeti se mungesa e qelizave burimore rrit normën e plakjes së qelizave në mitër. Mitra mbështetet në qelizat burimore që rigjenerohen pas menstruacioneve, shtatzënisë dhe abortit./Gazeta Shneta/