Zbuloni se çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj nuk ju dëgjon

2017-10-13 në ora 08:58

Sa e ashpër është sjellja e tij, mosbindja e fëmijëve tuaj parashkollor është me të vërtetë e vështirë.

Ndërkohë që një foshnje i sfidon prindërit e tij, sepse ai është kapur në eksitim të autonomisë së tij, një fëmijë parashkollor ka të ngjarë të reagojë ndaj diçkaje, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Kur 3 ose 4 vjeçari juaj nuk pajtohet me një kërkesë që keni bërë, në thelb ai thotë “Nuk më pëlqejn rregullat tuaja”.

Kur kjo ndodh, mos jini të ashpër, por bëhu autoritar dhe i qëndrueshëm. Kjo i lejon fëmijës tuaj të dijë se keni vendosur rregulla që duhet të ndjekë, dhe se mami dhe babi janë përgjegjës.

Shumica e 3 dhe 4-vjeçarëve e kuptojnë konceptin e rregullave, prandaj shpenzoni kohë për t’i shpjeguar fëmijës se çfarë janë këto rregulla dhe përse janë të rëndësishme.

Shpjegoni, gjithashtu, çfarë ndodhë nëse i thyen ato. Jini specifikë  “Nëse largoheni nga oborri, do të duhet të luani brenda në pjesën tjetër të ditës”.

Edhe pse është më vështirë, përpiquni të shpërbleni sjelljen e mirë dhe jo të ndëshkoni sjelljen e keqe.. Thuaj fëmijës juaj të largohet nga shtrati çdo natë, megjithëse i keni thënë në mënyrë të përsëritur që ai duhet të qëndrojë aty pasi ai është futur në vend.

Në vend që ta ndëshkoni atë, shpërblejeni  atë me diçka të mirë çdo natë që ai i nuk bën sherre.

Në fund të një jave të suksesshme, dhuroji atij një lodër të vogël ose një shëtitje në park./Gazeta Shneta/