Zhvillimi i fëmijës në muajin e 12-të

2017-03-20 në ora 09:54

Çfarë mund të bëjë fëmija gjatë muajit të dymbëdhjetë:

Bebet nisin të ecin mes muajit të 10-të dhe atij të 16-të të jetës

Mund të zvarritet, të ecë këmbadoraz, të ecë anëve duke u mbajtur

Mund të duartrokasë

Nëse do t’i kërkoni një send, ai do të kërkojë dhe ta gjejë atë

Vjen të të gjejë kur ti i flet nga një dhomë tjetër

Reagon kur ti i thua “jo”

Mëson të ngjitet

Tregon me gisht se ku do të shkojë

Në moshën një vjeçare, shumica e fëmijëve kanë trefishuar peshën dhe janë zgjatur me 25 cm.

Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka ritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare.

Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatareje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin. /babylino