Zhvillimi i fëmijës në muajin e shtatë

2017-03-16 në ora 11:14

Çfarë mund të bëjë fëmija gjatë muajit të shtatë:

Mund të hajë një biskotë vetë

Mund të bëjë tingullin prr (bën tingullin e ujit)

Mund të rrijë ulur pa ndihmë

Mund të rrotullohet vetë, para mbrapa

Mund të nisë të zvarritet

Mund të rrëmbejë e të tundë lodrat

Nis të kuptojë që është i pavarur

Mund të mbajë një lugë, por nuk mund ta përdorë

Njeh nevojat e tij dhe kupton që ka nevoja të ndryshme. Për shembull, mund të kujtojë kur është i uritur dhe kur ndihet vetem dhe të shprehet në mënyrë të tillë që të të ndihmojë të kuptosh pikërisht çfarë do

Mund të kthejë kokën kur i thërrasin me të njëjtin emër

Nuk mund të kuptojë kuptimin e fjalëve “jo”, “mos” dhe “rrezik”

Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka ritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare.

Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatarjeje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin. /babylino