Zhvillimi i fëmijës në muajin e tetë

2017-03-16 në ora 11:17

Çfarë mund të bëjë fëmija gjatë muajit të tetë:

Mund të zvarritet. Disa bebe nuk zvarriten por nisin menjëherë të ecin

Mund të zgjasë dorën të arrijë një send që është larg tij

Mund të mbajë peshën e trupit kur e mban në këmbë

Mund te qëndrojë vetë për pak në pozicionin ulur

Mund të kalojë lodrën nga njëra dorë në tjetrën

Nis të njohë persona të njohur dhe është i ndjeshëm me të huajt

Nis të ankohet kur nuk e shikon mamanë apo personin që kujdeset për të

Shtrin duart për ty që ta marrësh në krahë

Të gjithë fëmijët janë të ndryshëm nga njëri tjetri dhe secili ka ritmin e tij të rritjes. Stadet e përshkruara të zhvillimit janë bazuar mbi nivelet mesatare.

Mos u shqetëso nëse bebi yt nuk është sipas kësaj mesatareje. Nëse vini re diçka shqetësuese në zhvillimin e tij, kontakto me pediatrin. /babylino