4 infeksionet gjatë shtatzënisë që shkaktojnë komplikime serioze gjatë lindjes

2018-03-18 në ora 12:53

Infeksionet gjatë shtatzënisë nuk janë të rralla, në fakt paraqiten mjaft shpesh.

Më poshtë do t’i listojmë disa nga më të zakonshmet:

-Vaginoza bakteriale, është një infeksion i butë i vaginës që shkaktohet nga bakteret. Normalisht, ka shumë baktere të mira dhe disa baktere të këqija.

Nuk ka mjaftueshëm baktere të mira dhe ka shumë të llojit të keq, transmeton Gazeta Shneta.

-Infeksioni maja, të njohura edhe si kandidiaza, janë një gjendje e zakonshme që ndodhin tek gratë. Infeksionet maja shkaktohen nga kërpudhat Candida. Simptomat janë të lidhura me kruarje të forta, ënjtje dhe acarim të lëkurës.

-Streptokokti i grupit B, është një bakter i zakonshëm që shpesh kryhet në zorrët dhe traktin gjenital më të ulët.

Ky lloj infeksioni është zakonisht i padëmshëm për të rriturit. Nëse jeni shtatëzënë, merrni një test gjatë tremujorit të tretë.

-Trikomoniasis- është infeksioni më i zakonshëm tek gratë. Gratë e vjetra kanë më shumë gjasa të jenë të infektuara sesa ato të rejat.

Nëse nuk trajtohet, atëherë ky infeksion zgjat me vite të tëra. Simptomat e saj mund ta bëjnë seksin të pakëndshëm, dhe për gratë shtatzëna mund të shkaktojë komplikime serioze në lindje./Gazeta Shneta/