Asnjë pacientë i infektuar me Covid nuk ndodhet në Mjekësinë Sportive

2021-10-15 në ora 16:24

Që nga dita e sotme, Klinika Infektive II (Mjekësia Sportive) do të jetë e mbyllur.

Kjo për faktin se tashmë në këtë klinikë nuk ndodhet asnjë pacientë i hopsitlaizuar nga Covid-19 shkruan Gazeta Shneta.

Në njoftimin e Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës (ShSKUK), katër pacientët e fundit të kësaj njësie janë transferuar në Klinikën Infektive.

Në anën tjetër, në kuadër të ShSKUK-së po trajtohen 87 pacientë me Covid, prej tyre 48 janë me oksigjeno-terapi dhe katër në mjekim-intensiv.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 17  pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 26 pacientë post-covid-19

Mjekimi Intensiv në Klinikë Infektive,  4  pacientë

Spitali i Prizrenit, 5 pacientë

Spitali i Gjakovës, 5 pacientë

Spitali i Gjilanit, 7 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 8 pacientë

Spitali i Ferizajt, 11  pacientë./Gazeta Shneta/