Baftiu për Lenjanin: Ju hoqën dhe eliminuan padrejtësisht nga menaxhimi i Emergjencës

2021-11-26 në ora 21:18

Ish-drejtori i Klinikës së Anestezionit Prof. Nehat Baftiu, ka shkruar një dedikim për drejtorin në dorëheqje të Klinikës Emergjente Prof. Basri Lenjanin.

Baftiu ka thënë se Lenjani ka punuar me humanizëm, ndershmëri dhe profesionalizëm në fushën e emergjencave mjekësore, shkruan Gazeta Shneta.

“Ju vutë themelet e zhvillimit të emergjencës mjekësore në nivel kombëtar, falë jush, sot spitalet e Kosovës e kanë zhvilluar emergjencën mjekësore”, ka shkruar Baftiu.

Baftiu ka thënë se Lenjani u hoq padrejtësisht nga menaxhimi i klinikës, ku për gati 20 vjet dha kontribut.

“Juve ju hoqen dhe eleminuan padrejtësisht nga menaxhimi i Klinikës Emergjente, ku për gati 20 vjet dhatë shumë kontribut, por asnjëherë nuk mundën dhe nuk do të mundën të ju kontestojnë kontributin, punën, arsimimin dhe përkushtimin që tregoni”, ka shkruar Baftiu.

Lexoni postimin e tij të plotë:

Për mikun tim, Prof.Basri Lenjani

Në momentet që u njohëm vërejta tek ju

ndjenjën e humanitetit, ndershëmrisë, por mbi të gjitha profesionalizmit në fushën e emergjencave mjekësore dhe njohurive të përgjithshme në mjekësi.

Nise punën si i ri, por me plot vullnet dhe entuziazëm për të shtyrë para proceset.

Me punë, angazhim dhe përkushtim arritët të ngrisni nivelin e emergjencave mjekësore, duke kontribuar në edukimin e brezave të tërë ne fushën e emergjencave dhe reanimimit.

Ju vutë themelet e zhvillimit të emergjencës mjekësore në nivel kombëtar, falë jush, sot spitalet e Kosovës e kanë zhvilluar emergjencën mjekësore.

Trajnuat me qindra  mjekë dhe infermierë për emergjenca mjekësore.

Ishit dhe jeni mentor i shumë mjekëve gjatë specializimit, poshtu ndatë dhe vazhdoni të ndani diturinë për studentë.

Jeni shembull se si, me punë e më shumë sakrificë, rezultatet arrihen.

Juve ju hoqen dhe eleminuan padrejtësisht nga menaxhimi i Klinikës Emergjente, ku për gati 20 vjet dhatë shumë kontribut, por asnjëherë nuk mundën dhe nuk do të mundën të ju kontestojnë kontributin, punën, arsimimin dhe përkushtimin që tregoni.

I nderuar mik, prof. Lenjani, mbani kryet lartë, vazhdoni të kontribuoni në zhvillimin e mjekësisë, sepse juve nuk do të mund të ju ndalë askush.

Ditë të mira do të vijnë dhe padyshim edhe kontributi do të vlerësohet.

Uroj të keni shëndet të plotë dhe të vazhdoni  suksesshmëm rrugëtimin tuaj.

Sinqerisht

Prof. Assoc. Dr. Nehat Baftiu