Doni djalë apo vajzë? Ne ju tregojmë si të mbeteni shtatzënë me gjininë që dëshironi

2018-02-06 në ora 12:16

Prioriteti kryesor për shumicën e çifteve që ëndërrojnë të fillojë një familje është që të kenë një fëmijë të shëndetshëm. Ndërsa kjo është e vërtetë, shumë prej tyre nuk mund të ndihmojnë, por kanë një prirje të vogël drejt një gjinie specifike.

Ndoshta ju tashmë keni dy fëmijë të së njëjtës gjini dhe po hyni për të tretën. Cilado qoftë arsyeja, dikush ka çdo të drejtë të shpresojë dhe të dëshirojë për atë që do, shkruan Mom Junction transmeton Gazeta Shneta.

Metodat teknologjike për të zgjedhur gjininë e bebes tuaj

Testimi gjenetik i preimplantimit

E vetmja metodë e besueshme për të garantuar zgjedhjen tuaj të gjinisë me një saktësi 100% të dukshme është PGD. Kjo është për shkak të faktit se embrionet testohen për gjininë para se të vendosen brenda mitrës së nënës.

Duke përdorur teknikat e IVF, mjekët krijojnë embrionet në laborator duke hequr vezët nga gruaja dhe duke mbaruar ato me spermatozoidet. Pas një hapësire ​​prej tre ditësh, analizohen kromozomet, pas së cilës mjeku do të implikojë një embrion të gjinisë së dëshiruar të nënës.

MicroSort

Kjo është një teknikë e cila bazohet në teoritë e klasifikimit të spermës dhe aktualisht është nën një provë klinike të FDA. Kjo përfshin ndarjen e kromozomit X dhe spermës që mban kromozomin Y duke përdorur një ngjyrë fluoreshente, një dritë lazer dhe një instrument i njohur si një citometër rrjedhës.

Në momentin kur një spermë ndahet, mostra pastaj futet përsëri në mitër duke përdorur metoda teknologjike si fekondimi in vitro.

Metoda Spin

Metoda spin përdor ideologjinë se spermatozoidet X-kromozomike, përgjegjëse për krijimin e vajzave, janë më të rënda se spermatozoidet që mbartin Y-kromozom që krijojnë djemtë. Këtu, spermatozoidi nxirret në një centrifugë.

Sperma e mbajtjes së X-së ose spermatozoidi që prodhon vajzat mblidhen në fund të tubit të provës, ndërsa bartësi Y mbledhet në qendër të provës.

Metoda Erikson

Meqenëse kaliumi Y-kromozom që mban ose djali që prodhon spermatozoid janë notarë më të shpejtë kur krahasohen me vajzat që prodhojnë ato, kjo teknikë përqendrohet në normën e tyre të notit.

Sperma derdhet mbi një lëng të trashë. Kur spermatozoidët notojnë poshtë, mjekët kapin spermatozoidet që arrijnë në fund të parët. Për shkak të normës së shpejtë të notit, këto supozohet të jenë spermatozoidet që sjellin kromozomin Y.

Nëse ju ende preferoni të përcaktoni gjininë në metodën e vjetër, ka një numër metodash natyrore për të ngjizur gjininë që doni, por mjerisht, ato mbeten të paprovuara. Edhe pse ato janë të këndshme për t’u lexuar, ne ju sugjerojmë të merrni informacionin e mëposhtëm me një majë kripë.

Metodat Natyrore të Përzgjedhjes Gjinore

– Bëni marrdhënie shpesh gjatë kohës së ovulimit

– Shtoni aroma në dietën tuaj, për të lindur një djalë

– Eksperimentoni me pozicionet tuaja në dhomën e gjumit

– Mundohuni të ngjizeni gjatë hënës së plotë

– Hani shumë produkte qumështore për të lindur vajzë

Në fund të fundit, të kesh një fëmijë të shëndetshëm është ajo që për prindërit quhet sukses.

Ka shumë mënyra për t’u siguruar që ju të keni foshnjën e gjinisë suaj të pëlqyer. Pra, nëse jeni të mbërthyer nëse do të vazhdoni me një nga metodat e provuara shkencërisht; mos shkoni vetëm për qefin tuaj, konsideroni edhe madhësinë e xhepit tuaj. / Gazeta Shneta