Edhe pse shtatzënë, arriti të fitoj titullin në tenis

2017-04-24 në ora 16:05

Teniserja amerikane, Serena Williams, arriti të thej rekord personal duke fituar titullin e saj të 23të në moshën 35 vjeçare, madje shtatzënë në javën e tëtë.

Fakti i thjeshtë është se të bësh diçka të madhe gjatë fazave të hershme të shtatzënisë mund të jetë një sfidë, por me sa duket nuk është e njejta gjë për teniserën e mirënjohur shkruan BBC News, transmeton Gazeta Shneta.

Hulumtimet tregojnë se nga java e pestë e shtatzënisë, Serena do të kishte përjetuar ndryshime thelbësore në sistemin kardiovaskular, i cili furnizon gjakun me fetusin.

Ushtrimi është një gjë e mirë dhe nuk është e rrezikshme për foshnjën tuaj, thotë faqja e NHS Choices dhe inkurajon gratë të vazhdojnë të jenë aktive për aq kohë sa ndjejnë rehati për ta bërë një gjë të tillë.

E megjithatë Serena ka arritur në mënyrë të qartë diçka të veçantë, sepse ajo në krye të karrierës së saj, duke fituar tituj më të mëdhenj sesa lojtarë të tjerë në epokën e hapur.

Nëse ajo merr më pak se 12 muaj pas lindjes së fëmijës së saj në vjeshtë, ajo do të lejohet të mbajë renditjen e saj aktuale, e cila do të lëvizë nga numri dy në numrin një të hënën./Gazeta Shneta/