Gruaja që mori gabimisht dy doza vaksine Covid, raporton infermieren që fliste në telefon gjatë punës

2021-04-03 në ora 21:21

Një ngjarje e pazakontë kishte ndodhur sot në Indi, ku infermierja e kujdesit shëndetësorë kishte administruar dy doza të vaksinës COVID-19 tek një grua.

Dy doza vaksine COVID-19 iu dhanë një gruaje në qendrën shëndetësore primare Madauli në Kanpur Dehat/ Indi,  të premte ndërsa infermierja po fliste në telefon dhe harroi se ajo kishte dhënë tashmë një dozë, sipas ankesës së gruas tek zyrtarët spitalor shkruan HindustanTime përcjell Gazeta Shneta.

Ndërsa lajmi mbërriti tek anëtarët e familjes së gruas, ata krijuan një trazirë në qendër të spitalit. Më vonë, zyrtarë të lartë mjekësor, u informuan për neglizhencën e pretenduar.

Në ankesën e dhënë zyrtarit të lartë shëndetësorë Dr. Kumar, gruaja 48-vjeçe Kamlesh Devi tha se ajo kishte shkuar për të marrë dozën e saj të parë të vaksinës. Infermierja e identifikuar në ankesën e saj ishte e zënë në telefon dhe i dha asaj gabimisht dy doza.

Ajo tha se kur vuri në dukje gabimin, infermierja e qortoi, duke thënë se do të duhej të ishte larguar pas dozës së parë dhe pyeti pse kishte qëndruar mbrapa.

Kryeshefi mjekësor Dr. Rajesh Katiyar tha se një panel mjekësh kishte filluar hetimin dhe raporti do t’i dorëzohej zyrtarëve të lartë mjekësorë. /Gazeta Shneta/