Harrojeni pastën e dhëmbëve, ky vaj ka efekt tri herë më shumë

2017-04-30 në ora 15:39

Në një studim për të testuar vetitë biocide të vajit të kokosit kundër baktereve përgjegjëse për prishjen e dhëmbëve, vajiu tregua mjaft efektiv.

Veprimi i vajit të kokosit u testua në gjendjen e tij natyrore dhe pasi u trajtua me enzima. Vajrat u testuan kundër shtameve të baktereve Streptococcus, të cilat janë banorë të zakonshëm të gojës suaj shkruan Healthy Holistic Living, transmeton Gazeta Shneta.

Ata gjetën se vaji i kokosit i modifikuar me enzimë pengon fuqishëm rritjen e shumicës së baktereve të Streptococcus, një bakter që prodhon acid, që është një shkak kryesor i prishjes së dhëmbëve.

Pastat e dhëmbëve konvencionale, të tilla si Colgate, përmban një kimik antibakterial të quajtur triklosan, i cili ka qenë i lidhur me shqetësimet mbi rezistencën antibiotike dhe ndërprerjen endokrine./Gazeta Shneta/

Pasta e dhëmbëve me vaj kokosit është e thjeshtë për t’u bërë me vetëm disa përbërës:

Vaj kokosi
Sode buke, e cila vepron si një gërryes dhe ndihmon me zbardhjen
Vajra esenciale për t’i dhënë aromë dhëmbëve tuaj dhe për të shtuar përfitime shtesë terapeutike. Për shembull, ekstrakti i piperit të piperit është treguar superior ndaj klorheksidineve kimike të gojës që pengon formimin e formacioneve të biofilmit të lidhura me dëmtimet e dhëmbëve.
Eritriti, ksilitoli ose stevia (opsionale), të cilat janë ëmbëlsues natyralë. Xylitol, në veçanti, ka qenë i lidhur me zvogëlimin e dëmtimeve të dhëmbëve
Kripë
Baltë betoniti, e cila shton një konsistencë ngjitëse dhe mund të ndihmojë në nxjerrjen e toksinave nga mishrat dhe gjuha juaj