Intensifikohen përpjekjet e reja kërkimore për të kuptuar më mirë infeksionin Covid tek fëmijët

2021-03-03 në ora 09:23

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë njoftoi të martën fillimin e përpjekjeve të reja kërkimore për të kuptuar më mirë se si Covid-19 ndikon tek fëmijët.

Përpjekja do të përqendrojë pjesën më të madhe të kërkimeve mbi atë që fëmijët janë në rrezik për sindromën inflamatore multistemike dhe mënyrën se si mund të trajtohet kjo sëmundje e rëndë shkruan CNN përcjell Gazeta Shneta.

“Bazuar në të dhënat tona aktuale, shumica e fëmijëve me infeksion SARS-CoV-2 nuk zhvillojnë sëmundje serioze,” tha Instituti Kombëtar i Shëndetësisë në një deklaratë të martën.

“Sidoqoftë, ata që vazhdojnë të zhvillojnë sindromën inflamatore multisistemike mund të përjetojnë ethe të zgjatur dhe dhimbje të forta të barkut që mund të kalojnë në tronditje. Edhe pse shumica e fëmijëve me këtë sindrom e kalojnë infeksionin, shkaku i tij dhe efektet afatgjata mbeten kryesisht të panjohura”. /Gazeta Shneta/