Kësaj nëne, i vdiq fëmija aksidentalisht nga uria për të thithur gji

2017-05-16 në ora 20:43

Nëse e keni ushqyer me gji për ndonjë kohë, ju do të kuptoni pasigurinë e mosdijes se sa foshnja juaj konsumon. Duke mos qenë në gjendje për të matur një shishe dhe për të parë rënien e nivelit të qumështit mund të çojë shpesh në konfuzion dhe në supozimin e dytë për nënat e reja.

Një nënë e re ka shkruar për përvojën e saj në mënyrë që të promovojë ushqyerjen e sigurt me gji tek nënat tjera.

Mandy rrëfen kohën e saj në spital ku djali i saj i lindur peshonte 3 kg. Gjatë qëndrimit në spital ai humbi pothuajse dhjetë për qind të peshës së lindjes së tij. Mandy-t iu dha një mburojë e thithmës për t’i ndalë në ndihmë me kapjen e foshnjës së saj për shkak të thithave të saj të sheshta, dhe kështu, çifti përkohësisht u shkarkua nga spitali.

Mandy vazhdoi të ushqejë foshnjën e saj, e cila ishte duke u shqetësuar si gjatë dhe pas ushqimit. Mburoja e gjoksit do të ishte plot me qumësht pas një ushqimi, dhe ajo shpesh po ushqente për periudha të gjata kohore.
Nuk ishte deri në kontrollin e një muaji të foshnjës që dikush sugjeroi një plan alternativ të veprimit. Foshnja e Mandy kishte fituar vetëm gjysmën e peshës që nga lindja dhe ajo iu referua një konsulenti për laktacion.

Por as kësaj here nuk pati sukses, pasi foshnja sërish fitoj sasi të vogël të peshës.

Mandy u kthye në shtëpi përsëri me një plan për të pompuar qumështin e gjirit dhe suplimente të formulave. Foshnja e saj kishte fituar pothuajse dy kilogram brenda një jave, dhe ata vazhduan me optimizëm.

Pak javë më vonë dhe foshnja e Mandy po ndihej shqetësuar gjatë ushqimeve, dhe më pak i ndërgjegjshëm. U sugjerua që foshnja kishte refluks, kështu që Zantac ishte e detyruar që të eliminonte qumështin nga dieta e tij.

Pas këtij veprimi, foshnja për pak kohë vdiq.

Po të mos ishte nëna e saj, ajo kurrë nuk do të përjetonte lehtësim emocional./Gazeta Shneta/