Lista e drejtorëve të Klinikave të QKUK-së, gjashtë prej tyre janë profesorë

2019-04-16 në ora 08:00

Klinikat e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës tanimë udhëhiqen nga mjek që janë përzgjedhur nga konkurset publike gjatë vitit të kaluar dhe këtë fillimvit.

Nga 37 njësi sa ka gjithsej QKUK, duke përfshirë edhe dy institute, shtatë prej tyre udhëhiqen nga drejtorë që mbajnë tituj akademik. Dy prej tyre, Dr. Arsim Morina dhe Dr. Hajrije Hundozi-Hysenaj, janë profesor të rregullt në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Prishtinës, shkruan Gazeta Shneta.

Dr. Nehat Baftiu dhe Dr. Hamdi Ramadani, mbajnë titujt Profesor të Assocuar, ndërsa Dr. Shemsedin Sadiku dhe Dr. Venera Berisha-Muharremi janë Profesor Asistent.

Titujt akademik janë kriteri themelor për përzgjedhjen e drejtorëve të klinikave në QKUK. Në disa prej klinikave ndonëse ka pasur kandidatë me arritje më të lartë shkencore dhe akademike, janë përzgjedhur kandidat me specializim.

Shkaku i këtyre titujve akademik ka pasur pakënaqësi të shumta dhe ankesa në Inspektoratin e Punës lidhur me rezultatet e konkursit. Menaxhmenti i SHSKUK-së është deklaruar në lidhje me këto pakënaqësi duke thënë se të gjithë kandidatëve iu janë llogaritur pikët e titujve shkencor dhe akademik sikurse parashihen me rregullore.

Sidoqoftë më poshtë e gjeni listën e plotë me emra të drejtorëve të Klinikave të QKUK-së:

Shërbimi Emergjent – Dr. Basri Lenjani

Klinika e Anestezionit dhe MIQ – Prof. Asc. Dr. Nehat Baftiu;

Kirurgji:

Kirurgji Abdominale – Dr. Ferat Sallahu; Kirurgji e Fëmijëve – Dr. Murat Berisha; Kirurgji Plastike – Dr. Zejnë Buja; Kirurgji Torakale – Dr. Saudin Maliqi; Kirurgji Vaskulare – Dr. Hajriz Rudari; Neurorkirurgji – Prof. Dr. Arsim Morina; Klinika e Syve – Dr. Adem Miftari; Kirurgji Maksillofaciale – Dr. Agron Bytyqi; Ortopedi – Dr. Arber Tolaj; ORL – Dr. Hajdin Thaqi; Urologji – Dr. Sabit Mehmeti;

Interno:

Klinika e Nefrologjisë – Dr. Venera Hasangjekaj; Klinika e Kardiologjisë – Dr. Imri Jashari;  Klinika e Kardiokirurgjisë me Kardiologji Invazive – Dr. Tefik Bekteshi; Klinika e Reumatologjisë – Dr. Avni Kryeziu; Klinika e Gastroenterologjisë – Dr. Zaim Gashi; Klinika e Endokrinologjisë – Prof. Ass. Dr. Venera Berisha-Muharremi; Klinika e Hematologjisë – Prof. Ass. Dr. Shemsedin Sadiku;

Gjinekologji – Dr. Jakup Ismaili; Klinika e Neonatologjisë – Dr. Xhevdet Gojnovci; Klinika e Onkologjisë – Dr. Ilir Kurtishi; Klinika e Biokimisë Mjekësore – Dr. Shemsi Veseli; Klinika e Radiologjisë – Dr. Bujar Gjikolli; Klinika Infektive – Prof. Asc. Dr. Hamdi Ramadani; Klinika e Psikiatrisë – Dr. Shaban Mecinaj; Klinika e Neurologjisë – Dr. Nexhmedin Shala; Klinika e Dermatologjisë – Dr. Fatime Kokollari; Klinika e Pediatrisë – Dr. Drita Telaku; Klinika e Pulmologjisë – Dr. Rukije Mehmeti; Klinika e Fiziatrisë – Prof. Dr. Hajrije Hundozi-Hysenaj; Klinika e Alergologjisë – Dr. Dukagjin Zogaj; Instituti i Psikiatrisë Forenzike – Dr. Gani Halilaj; Klinika e Mjekësisë Nukleare – Dr.Fakir Spahiu; Shërbimi i Ortoprotetikës – Dr. Lulzim Geci; Institutet Paraklinike – Dr. Rina Limani; /Gazeta Shneta/