Ministria e Shëndetësisë i lë pa rroga specialistët që 3 muaj

2017-10-23 në ora 12:23

Para tre muajve Ministria e Shëndetësisë shpalli konkurs për 220 mjekë specialist.

Konkursi erdhi pas disa protestave dhe presionit nga mjekët për t’u punësuar në institucionet publike.

Por pasi u punësuan dhe morën kontrata të rregullta, ata nuk janë duke u paguar për punën e tyre, shkruan Gazeta Shneta.

Njëri prej të pranuarve në këtë konkurs, Dr. Valon Bytyqi, thotë se tashmë kanë hyrë në muajin e tretë që nuk kanë marr rroga.

“Është e vërtetë që ne nuk kemi marr rroga që 3 muaj. Arsyen nuk e dimë për shkak se nuk kemi pas kontakte kohët e fundit me Ministrinë e Shëndetësisë”, ka deklaruar Bytyqi.

Ai ka shtuar se mungesa e rrogës iu ka shkaktuar shumë vështirësi specialistëve pasi shumë prej tyre udhëtojnë dhe kanë shpenzime, të cilat nuk mund t’i mbulojnë pa rroga.

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësië, Faik Hoti, fajin e hedh tek Ministria e Administratës Publike dhe te ajo e Financave.

“Ministria i ka përcjellë para disa kohësh listat në MAP dhe MEF që specialistët të futen në sistemin e pagesave pay-roll. Tash pagesat procedohet më tej prej tyre”, është përgjigjur Hoti në një mesazh telefonik. /Gazeta Shneta/