Ngjitja nëpër shkallë i kontribuon shëndetit të zemrës

2017-02-27 në ora 10:48

Studiuesit kanë zbuluar se ushtrimet e vogla, si 20 sekondëshe, kanë më shumë përfitime për zemrën.

Të ngjitësh shkallët mund të bëhet kudo dhe kurdoherë, duke u dhënë njerëzve që nuk kanë kohë mundësinë të ushtrohen.

Studiuesit rekrutuan 31 persona që bënin një jetë joaktive dhe i vendosë të bëjnë ushtrime rutinë për 10 minuta.

Ata panë se të ngjisje shkallët rregullon shëndetin kardiovaskular të femrës me 12 për qind.

Kjo ishte njësoj me 10 minuta ushtrime në ditë, tre ditë në javë, dhe me një aktivitet energjik 60 sekondësh për çdo sesion.