Pas 17 vitesh përpjekje, gruaja lindi gjashtënjakë!

2017-05-25 në ora 13:21

Adeboye dhe Ajibola Taiwo u përpoqën për 17 vjet rresht që të kishin një fëmijë – por ata nuk e dinin se pas këtyre shtatëmbëdhjetë vjetëve, do të bekoheshin me gjashtënjakë.

Çifti, me origjinë nga Nigeria, mësoi se pritja e tyre ishte morri fund në Nëntorin e kaluar, kur u thuhej se prisnin katër foshnja, transmeton Gazeta Shneta.

Deri në muajin Janar, ajo nuk e morri vesh se do të lindte gjashtënjakë.

Ekipi i madh mjekësor në Qendrën Mjekësore të VCU në Richmond të Virxhinias, u mblodhën rreth familjes kështu që Ajibola mund të mbante foshnjat për aq kohë sa të ishte e mundur.

Ajo lindi tre djem dhe tre vajza lindi më 11 Maj, duke i bërë ata një familje të çastit prej tetë antarëve, kur të gjithë lindën në mënyrë të sigurt në javën e 30të.

Photo: Allen Jones/VCU News

Pesha më e ulët prej gjashtë fëmije ishte vetëm 737 gramë, ndërsa më e larta arriti në 1.33kg.

“Ekipi mjekësor është i shkëlqyer në mjekësi dhe mikpritje”, tha Adeboye. “Ne jemi larg nga shtëpia, por ekipi mjekësor është familja jonë. Ata janë një ndër ndihmesat e lindjes së këtyre fëmijëve me shëndet.”

Ndërsa Ajibola u lirua nga spitali më 18 maj, foshnjat mbeten, me të dy prindërit të përfshirë në mënyrë aktive në kujdesin e tyre. Mamaja e re ka shpresa të mëdha për foshnjat e saj se në të ardhmen fëmijët e tyre do të arrijnë të bëhen mjek./Gazeta Shneta/