Përse shkollat fillore duhet të vijojnë mësimin pasdite?

2017-04-18 në ora 16:58

Ideja e gjumit duhet të ndjellë ndjenjën e paqes, relaksimit dhe freskim, por kur ekspertja Mary Carskadon flet për gjumin e fëmijëve në distriktet shkollore fillestare, ajo përdor fjalë shumë më pak të rehatshme.

Gjatë dekadave studimi, Carskadon ka treguar se dy sisteme që rregullojnë gjumë, ritmet e qarkullimit të gjakut dhe presionin e gjumit, ndryshojnë pasi fëmijët rriten. Ajo tregon se ata ende kanë nevojë për të njëjtin gjumë gjatë gjithë fëmijërisë, idealisht 9 deri në 10 orë, përderisa fëmijët më të rritur bëhen të prirë për të shkuar më vonë në gjumë shkruan Science Daily.

“Ata janë jashtëzakonisht të përgjumur nga presioni i gjumit, por fatkeqësisht duhet të jenë në shkollë në një kohë kur sistemi i tyre i gjumit kërkon që ata të jenë në gjumë”, tha ajo.

Studimi biologjik nga Mary Carskdon bije ndesh me politikat sociale, studim ky i cili ngriti polemika në shtete të ndryshme përreth kësaj çështje./Gazeta Shneta/