Pesë të vdekur nga temperaturat e larta

2017-07-01 në ora 16:55

Të paktën pesë persona vdiqën sot në kryeqytetin bullgar për shkak të një vale të fortë të të nxehtit që ka prekur vendin, nga temperatura që arrijnë deri në 44 gradë Celcius.

“Në mesditë, ekipet e shpëtimit i kanë dhënë asistencë rreth 200 personave që ndodheshin në gjendje të rëndë”, theksoi zëdhënësja e shërbimeve të urgjencës në Sofje, Katia Sungarska, raporton AFP.

Kjo e fundit kshilloi banorët që të mos dalin nga shtëpitë gjatë ditës dhe të telefonojnë shërbimet e urgjencës vetëm në raste shumë të rënda, për të ruajtur ambulancat për rastet që kanë më shumë nevojë.