Reumatologu e quan artist specialistin e ri dhe e krahason me profesorët eminent

2019-11-01 në ora 10:46

Mjeku i ri Besim Demolli ka specializuar në reumatologji para dy ditësh. Njëri nga mjekët i cili ishte anëtar i Komisionit, Ali Lahu, ka vetëm fjalë të mira për Demollin.

Lahu e ka krahasuar specialistin e ri me profesorët eminent Jusuf Rexhepi dhe Remzi Izairi, ndërsa e ka quajtur artist të propedeutikës, transmeton Gazeta Shneta.

Lexoni postimin e tij të plotë:

Me shkas,

Propedeutika është arti i mjekësisë klinike, ndërsa propedeutiku i mirë është një lloj artisti kliniko-skenik para pacientit dhe auditorit prezent.

I tillë ishte kandidati Besim Demolli i cili specializoi në Reumatologji para dy ditësh.

Ai, me kreativitetin, shkathtësinë dhe njohuritë e thella në lëminë ku specializoi, na solli përfytyrimin e profesorëve eminentë të propedeutikës klinike, Jusuf Rexhepit dhe Remzi Izairit.

Kjo ishte diçka e veçantë e që nuk e kishim hasur kurrë në këto përmasa nga specializantët tjerë, për më tepër kur me zhvillimin e teknologjisë mjekësore afërsia me pacientin qoftë edhe me një prekje pulsi, palpacion a auskultim po bëhet gjithnjë e më e rrallë

Sot, fatkeqësisht ndodh që më parë shikohet analiza, grafia, raporti ekosonografik apo raporti i RM-së se vetë pacienti.

Fare në fund, në këtë kohë kur nëpërkëmben vlerat, mendoj se Besimi duhet të ketë vend në QKUK dhe klinikën e Reumatologjisë, në mënyrë që arti i ekzaminimit të mirëfilltë propedeutik të ruhet, të kultivohet dhe të përcillet edhe në gjeneratat që do vijnë pas nesh. Besimi është maestro i këtij arti klinik. Andaj t’i ndihmojmë dhe t’i japim kurajo në rrugëtimin e tij.