Vajza ishte sëmurë për gjashtë vite rresht, derisa ndaloi së piri këtë pije

2017-05-29 në ora 20:35

Në fund të muajit tetor të vitit 2001, motra e Rhonda papritmas ju përkeqësua gjendja. Ajo u zgjua në një mëngjes me spazma muskulore të pakontrollueshme dhe me menxi po ecte. Në një blog, Rhonda, shpjegon se motra e saj më parë i është nënshtruar një numri të gjerë të indeve dhe biopsieve të muskujve si rezultat.

Mjekët ishin të pasigurtë për atë që po shkaktonte çështjen, duke lënë familjen të shqetësuar dhe në errësirë për javë të tëra para se të kuronin me sukses problemin.

Mjekët konkluduan përfundimisht se motra e Rhonda kishte një gjendje të quajtur skleroza e shumëfishtë. Pas marrjes së lajmit, Rhonda kujton një artikull që kishte lexuar për aspartamin dhe efektet e saj shëndetësore. Ajo e thirri motrën e saj dhe e pyeti nëse kishte konsumuar pije të gazuara në sasi të tepërta. Motra e saj i tha asaj se ajo në fakt pinte shumë pije të gazuara, ajo ishte pirja e saj e preferuar. Rhonda më pas i rekomandoj motrës ta hiqte menjëherë nga përdorimi atë pije.

Kur motra e Rhonda-s ndaloi konsumimin e pijeve të gazuara, spazma e muskujve u largua dhe ajo më në fund mundi të ecë përsëri. Ajo kishte zhvilluar helmim me aspartamë, një gjendje me shumë simptoma të tilla si dhimbje koke, marramendje dhe një rritje të presionit të gjakut.

ilaç të thjeshtë, motra e Rhonda ishte në gjendje të ecë përsëri.Është e sigurt të thuhet se ajo do të qëndrojë larg nga çdo pije e gazuar që përmbajn aspartamë./Gazeta Shneta/