15 shtetet që kanë pagat më të larta për mjekët, kryeson Holanda

2018-07-07 në ora 08:47

Në SHBA, mjekët janë ndër profesionistët më të paguar në fuqinë punëtore. Dhe nuk është çudi, duke marrë parasysh numrin e viteve që duhet të bëhet dhe shpenzimet gjithnjë në rritje të përfundimit të një shkolle mjekësore.

Megjithatë, disa mund të thonë se ata paguhen më shumë se sa që duhet. Por si mjekët amerikanë krahasojnë me homologët e vendeve të tjera, kur bëhet fjalë për pagesat, transmeton Gazeta Shneta.

Në vendin e 15-të është Finlanda

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 74,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 2.5

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: 68,000 dollarë amerikanë

Nr. 14: Suedia

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 76,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 2.5

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 66,000

Nr. 13: Norvegjia

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 77,000

Proporcioni me GDP e popullsisë : 1.9

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm :$ 69,000

Nr. 12: Gjermania

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 77,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 2.7

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 69,000

Nr. 11: Zelanda e Re

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 89,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 3.6

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 78,000

Nr. 10: Danimarka

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 91,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 2.9

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:$ 109,000

Nr. 9: Zvicra

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 130,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 3.8

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 116,000

Nr. 8: Irlanda

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 143,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 4

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:  $ 90,000

Nr. 7: Franca

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 149,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 5

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:  $ 92,000

Nr. 6: Mbretëria e Bashkuar

Paga mesatare vjetore (specialistë):$ 150,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 4.9

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:   $ 118,000

Nr. 5: Kanadaja

Paga mesatare vjetore (specialistë):$ 161,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 5.1

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:   $ 107,000

Nr. 4: Belgjika

Paga mesatare vjetore (specialistë):$ 188,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 6

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:   $ 61,000

Nr. 3: Shtetet e Bashkuara

Paga mesatare vjetore (specialistë):$ 230,000

Proporcioni me GDP e popullsisë:  5.7

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 161,000

Nr. 2: Australia

Paga mesatare vjetore (specialistë): $ 247,000

Proporcioni me GDP e popullsisë:  7.6

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm:  $ 91,000

Nr. 1: Holanda

Paga mesatare vjetore (specialistë):$ 253,000

Proporcioni me GDP e popullsisë: 6

Kompensimi mesatar vjetor për mjekët e përgjithshëm: $ 117,000./Gazeta Shneta/