5 gjërat që nuk duhet bërë pas një lindjeje me prerje cezariane

2018-06-03 në ora 15:05

Shtatzënia është një udhëtim, përgjatë të cilit do të përjetoni bashkëdyzim përjetimesh; ankthi dhe ngazëllimi i njëhershëm do iu përcjellë në këtë periudhë.

Nëse jeni një nënë e re dhe nuk ia keni idenë se si duhet vepruar pas një lindjeje me prerje cezariane, atëherë ky artikull promovon 5 gjërat që duhet shmangur në post-lindje, transmeton Gazeta Shneta

Shmangni punët rutinore shtëpiake

Duke pasur parasysh se nëpër çfarë ka kaluar trupi juaj në lindje dhe në shtatzëni, keni konsideratë për vetën tuaj dhe shmangni punët rutinore të shtëpisë.

Kujdesuni për dietën tuaj pas lindjes

Një numër i konsiderueshëm i nënave zakonisht i përmbahen dietës vetëm përgjatë shtatzënisë, duke e neglizhuar atë posa të lindin. Një veprim i tillë mund të nxit konstipacionin, i cili shkakton dhimbje dhe dëmtim në penjët e barkut.

Parandaloni gripat dhe pluhurin

Teshtitjet nga pluhuri dhe gripi janë diçka e zakonshme, megjithatë në periudhën e paslindjes me prerje cezariane bëhen përjashtime. Kjo, për shkak se forca e presionit mund të ndikojë në penjtë e barkut.

Në mesin e këshillave është edhe që të mos mbani gjatë në krahë foshnjën apo ndonjë peshë të rëndë, deri sa të shëroheni plotësisht./Gazeta Shneta/