70% e nënave të reja përballen me çështje të shëndetit mendor gjatë ose pas shtatzanisë, zbulon studimi

2020-08-02 në ora 18:28

Sipas studimit u zbulua se rreth 70% e nënave të reja përballen me çështje të shëndetit mendor gjatë dhe pas shtatzanisë.

Çështjet më me përvojë ishin depresioni pas lindjes dhe ankthi. Rreth 63% e nënave të reja madje ndienin një ule të vetëvlerësimit të tyre pasi u bënë prindër. Vetëm 9% e tyre e gjetën veten më të sigurt pasi lindën fëmijën e tyre.

Rreth 51% e nënave që presin dhe nënat e reja kërkojnë ndihmë tek anëtarët e familjes dhe miqtë sesa tek profesionistët. Kjo i ndihmoi ata të përmirësojnë vlerën e tyre për veten, cilësinë e jetës dhe kënaqësinë për të qenë prind. /GazetaShneta/