A duhet të testoheni për COVID nëse jeni vaksinuar, ja çfarë parashihet në rregulloret e jashtme

2021-06-09 në ora 00:51

Jo, ju mund të kaloni testimin rutinë, me disa përjashtime.

Udhëzimi më i fundit nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve  (CDC), thotë se nuk keni nevojë të testoheni ose të bëni karantinë nëse jeni vaksinuar plotësisht, edhe nëse keni qenë i ekspozuar ndaj dikujt që ishte i sëmurë me Covid, shkruan MedicalxPress përcjell Gazeta Shneta.

Një përjashtim i tillë vie vetëm nëse zhvilloni simptoma COVID-19 të tilla si ethe, kollë dhe lodhje.

Udhëzimi i përditësuar pasqyron studimet e fundit që tregojnë se njerëzit e vaksinuar përballen me rrezik të ulët të sëmundjes serioze. Edhe nëse merrni një infeksion, do të keni më pak të ngjarë ta përhapni atë tek të tjerët dhe çdo simptomë do të jetë më e lehtë.

Ndër të tjera, këto udhëzime gjithashtu nuk zbatohen për mjekët, infermierët dhe punëtorët e tjerë të kujdesit shëndetësor, punëdhënësit e të cilëve mund të kërkojnë akoma testime.

Udhëzimet mund të ndryshojnë nga vendi në vend.

Qytetarët amerikanë që kthehen nga jashtë gjithashtu duhet të paraqesin një test negativ COVID-19 përpara se të hipin në fluturimet e tyre drejt shtëpisë, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit.

Kushdo që rezulton pozitiv për COVID-19 duhet të izolohet ende për 10 ditët e ardhshme, thotë CDC. /Gazeta Shneta/