Arsyet pse nuk po mbeteni shtatzënë

2020-07-10 në ora 21:00

Disa faktorë mund të ndikojnë që të mos mbeteni shtatzënë.

Cilat janë arsyet më të zakonshme që nuk mund të mbeteni shtatzënë?

Ndërsa periudhat tuaja mund të jenë të rregullta, një numër aktivishtetesh të përditshme mund të ndikojnë në shanset tuaja të konceptimit.

Shumë seks ose pak seks

Seksi është ndoshta nevoja më themelore e njeriut për kënaqësi dhe riprodhim. Dhe njerëzit mund të jenë në ekstreme kur bëhet fjalë për këtë.

Stresi i tepërt

Stresi do të ndikojë në shëndetin tuaj fizik ashtu edhe mendor dhe do të ndikojë në aftësinë tuaj për të mbetur shtatzënë. Disa çrregullime të tjera emocionale si depresioni dhe ankthi mund të ulin nivelin e pjellorisë tuaj. Ju duhet të jeni të qetë dhe në një gjendje të ekuilibruar kur pëpiqeni të konceptoni. Stresi pengon funksionet e hipotalamusit të cilat kontrollojnë gjëndrën e hipofizës.

Vraponi në banjë pas seksit

Shumë gra nxitojnë në banjë pasi duan të pastrohen. Është thelbësore të qëndroni në shtrat për ca kohë pas seksit për të siguruar që spermatozoidi të marrë një shans për të aritur vetën dhe ta fekondojë atë.

Veshjet shumë të ngushta

Gratë mbajnë veshje shumë të ngshta. Por, ju mund të pengoni funksionet e organeve tuaja riprodhuese. Tek burrat, prodhimi i spermës zvogëlohet dhe tek gratë qarkullimi i ajrit zvogëlohet dhe çon në siklet ose infeksione vaginale./GazetaShneta/