Bimët në dhomë që ndihmojnë me gjumin (Foto)

2017-03-11 në ora 10:02

Pagjumësia dhe çrregullimet e gjumit janë mjaft të shpeshta, e shumë nga ne detyrohemi edhe të përdorim medikamante për të zgjidhur këtë problem.

Organizmi mund të bëhet imun ndaj ilaçeve e shumë shpejt ato mund ta humbasin efektin, por a e kishit menduar ndonjëherë se lulet mund të jenë ndjellësit e gjumit në dhomën tuaj?

Myky, lagështia, pluhurat  dhe komponentët e tjerë në ajër mund të jenë faktorët  kryesor i një ambjenti të papërshtatshëm për të bërë një gjumë të mirë.

Mjekët rekomandojnë të hapni dritaret, të paktën, gjysmë ore para se të shkoni për të fjetur.Përveç kësaj bimët kanë fuqinë për të qetësuar ty dhe pastrimin e ajrit në dhomën tuaj të gjumit.

Sipas një studimi këto pesë bimë rezultuan si ato më efektive për të përmirësuar gjumin tuaj.

English Ivy Plant
Efikasiteti i saj për pastrimin e ajrit është i matur në 94%.

englishIvy

Snake Plant

anyósnyelv

Aloe Vera
Është bimë e pavdekësisë. Ajo vjen me përfitime të mëdha dhe një prej tyre është aftësia e kësaj bime për të  përmirësuar ajrin.

aaaa

Jasmine
Era e kësaj bime të mrekullueshme jep një efekt  qetësues. Megjithatë, disa njerëz nuk mund të qëndrojnë gjatë në një dhomë me një lule të tillë ndaj nëse vërtet nuk e duroni dot këtë aromë, mos e mbani në dhomën e gjumit.

Image result for jasmine flower in a room

Lavandër
Lavendër ju ndihmon për të reduktuar ankthin dhe stresin dhe përmirëson gjumin tuaj.
Disa nëna përdorin bimët livando në dhomën e foshnjës. Është besuar se kjo bimë qetëson foshnjat kur qajnë.

lavender2