Biseda seksuale: disa mite që duhet të bien

2019-06-22 në ora 20:34

Të gjithë kemi dëgjuar për mite të ndryshme seksuale, veçanërisht gjatë viteve të adoleshencës. Për fat të keq, disa mite mund të vazhdojnë edhe kur të rriteni, duke ndikuar në mënyrën se si do ta bëjmë jetën tone seksuale. Deri tani disa nga mite seksuale na kanë zhgënjyer me disa keqkuptime më të përhapura në lidhje me seksin.

Menstruacionet si pengesë e fundit e foshnjës

Grate nuk mund të mbesin shtatzënë nëse janë active seksualisht gjatë periudhës së tyre. Është e vërtetë se ky skenar është shumë i vështirë, por edhe kështu, mundeësia e shtatzanisë nuk eliminohet plotësisht.

Kjo, së bashku me faktin se spermatozoidi mund të jetojë brenda trupit të njeriut deri në 5 ditë, do të thotë se nëse koha ka të drejtë, spermatozoidi mund të varet brenda trupit femëror vetëm për aq kohë sa të mbijetojë periudhën dhe të depërtojë në një vezë të freskët.

Nuk është një orgazmë nëse nuk është vaginale

Deri vonë shumë njerëz janë mësuar me idenë se gratë e përjetojnë orgazmën vetëm kur kanë diçka mbrenda vaginës së tyre.

Në fakt, 25% e grave arrijnë orgazmë me penetrim seksual kurse 75% arrijnë me stimulim shtesë të klitorisit.

Nuk bën të masturboni

Disa mendojnë që masturbimi disi është i keq për ju. Ka në të vërtetë shumë mite që lidhen me masturbimin.

Specialistët argumentojnë se nuk ka gjë të tillë si masturbimi shumë i shpeshtë dhe me bollëk sjellin përfitime shëndetësore, duke përfshirë tensionin e liruar, lehtësimin e ngërçeve menstruale dhe mund të jenë një udhërrëfyes për trupin.

Seksi ndikon në përformancën atletike

Duket intuitive se angazhimi në stërvitje që mund të jetë dis ii kërkuar do të ulë qëndrueshmërinë tuaj, kështuqë ndoshta nuk duhet të luani në këtë lojë para se të drejtoni një maratonë të rëndësishme.

Studimet tregojnë se marrëdhëniet seksuale një ditë para se të merrni pjesë në një konkurs sportive nuk ndikojnë fare në përformancën tuaj./GazetaShneta/