Çfarë mund të bëni nëse do të ecni derisa jeni në gjumë

2017-07-27 në ora 10:51

Ecja në gjumë është një fenomen që mund të shfaqet tek të gjitha moshat por veçanëisht ajo është më e përhapur te fëmijët.

Rastet e ecjes në gjumë, janë të ndryshme, me disa që veshin diçka, të tjerë që shkojnë dhe hanë nga frigoriferi, apo edhe dalje nga shtëpia.

Gjatë procesit të ecjes në gjumë mund të kryen veprime të ndryshme për të cilën personat janë të papërgjegjshme dhe nuk ndjejnë asgjë.

Ata mund të rrëzohen, kapin diçka të nxehtë apo edhe të ju bie diçka sipër, por nuk ndjejnë dhimbje.

Sipas studiuesve personat të cilët vuajnë nga ky fenomen nuk zgjohen edhe nëse thyejnë ndonjë këmbë.

Ecja në gjumë është kur një person kryen një varg aktivitetesh komplekse, pa qenë i zgjuar nga gjumi, është një fenomen që ndodh kur është në gjumë të thellë.

Ecja në gjumë mund të ndodhë në çdo moshë, por është më e shprehur tek fëmijët. Kjo shprehi zvogëlohet në moshën e adoleshencës dhe zhduket, shkruan Albeu.com, transmeton Klan Kosova.