Cigaret elektronike nuk shkaktojnë kancerin, sipas ekspertëve

2017-05-01 në ora 20:26

Cigaret elektronike nuk kanë gjasa të shkaktojnë kancer, sugjerojnë zbulimet e reja.

Aviacioni nga pajisjet elektronike nuk nxiti zhvillimin e qelizave të sëmura në laboratorin e shkencëtarëve britanez, shkruan The Sun.

Gjetjet vijnë nga një pjesë e hulumtimit, e financuar nga British American Tobacco, transmeton Gazeta Shneta.

Kompania prodhon markat e cigareve duke përfshirë Benson & Hedges, Dunhill, Lucky Strike dhe Rothmans.

Por, faqja e internetit gjithashtu deklaron se ata “po i kushtojnë kohë të konsiderueshme, fondeve dhe burimeve” për të zhvilluar produkte alternative të duhanit dhe nikotinës.

Firma filloi markën e tyre të parë të cigareve, Vype në Britani të Madhe në 2013, dhe tani shesin alternativat e tyre elektronike në të gjithë botën.

Ekipi i shkencëtarëve të kompanisë përdori pajisjen e tyre Vype në eksperimente, duke krahasuar rrezikun e zhvillimit të kancerit nga avujt dhe tymi.

Eksperimenti është dizajnuar për të shqyrtuar potencialin kancerogjen të kimikateve, duke kërkuar ndryshime në një linjë të qelizave që janë tipike për zhvillimin e tumorit.

Rezultatet treguan se tymi i cigareve është pozitiv për aktivitetin promovues të kancerit në përqëndrime më të ulëta se gjashtë mikrogramë për mililitër./Gazeta Shneta/