Cilësia e ajrit në Prishtinë (Foto)

2017-03-21 në ora 14:49

Bazuar në matjet e realizuara nga Institutit Hidrometeorologjik i Kosovës, nga analiza e rezultateve të fituara nga monitorimi automatik i cilësisë se ajrit është vërejtur se gjatë ditëve të fundit nuk janë paraqitur tejkalime të vlerave kufitare ditore me PM10.

Vlera kufitare ditore e lejuar për mbrojtjen e shëndetit të njeriut është 50ug/m3, ndërsa përqendrime më të larta janë paraqitur me ndotësin PM2.5 i cili ka arritur vlerën maksimale të mesatares ditore po të njëjtën ditë dhe në të njëjtin lokacion, nga ku arrin vlerën në 26.1µg/m3.

Ky është raporti për cilësinë e ajrit në Prishtinë për sot dhe ditët e fundit, nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, dhe rezultati i bazuar në Konsulatën Amerikane për cilësinë e Ajrit në Prishtinë. /Gazeta Shneta/