Çka janë leukocitet dhe cilat janë vlerat e tyre normale

2021-03-31 në ora 09:44

Leukocitet (rruzat e bardha të gjakut) janë qeliza të sistemit imunitar të cilat mbrojnë organizmin nga mikroorganizmat e huaj që depërtojnë në lëkurë ose në mukozë.

VLERAT NORMALE

Meshkuj dhe femra: 4-10 x 10 në 9/l

ÇKA TREGOJNË REZULTATET?

Vlerat e larta: infeksione virusale dhe bakteriologjike, sëmundjet e veshkave dhe shpretkës, gjakrrjedhje, sulm në zemër, pneumoni, anemi, kancer në zhvillim e sipër.

Vlerat e ulëta: infeksione virusale dhe bakteriologjike, artriti reumatoid, dështim i veshkave, pasojat e rrezatimit, disa lloje të leukemisë, probleme me palcën eshtërore.

HomeLab Plus, Laboratori ku ju ndani brengën për shëndetin tuaj!

🔸 Rr. Vushtrria, 4/A Përballë QMF-1, Prishtinë (Tophane)

☎️ +383 49 355 399 (Viber/WhatsApp)

📨 [email protected]

Artikull i sponsorizuar