COVID-19 mund të infektoj deri në 70% të popullsisë amerikane para se të ngadalësohet, thonë ekspertët

2020-05-06 në ora 12:45

Covid-19 ka të ngjarë të infektojë 60% në 70% të popullsisë amerikane para se të ngadalësohet, tha Osterholm.

Ai vlerëson se midis 5% dhe 15% janë infektuar deri më tani shkruan CNN, transmeton GazetaShneta.

“Të gjitha gjërat që ne po bëjmë për një lloj kontrolli do të ndihmojnë, por do të vazhdojë të ecë ashtu”, tha Osterholm. “Kjo është ajo që bëjnë viruset.”

Osterholm dhe kolegët e tij kanë ofruar tre skenarë të mundshëm për pandeminë:

-Transmetimi do të qetësohet pak në verë dhe do të kthehet fort në vjeshtë dhe dimër,

-Do të ketë ulje-ngritje – valë infeksionesh – në vende të ndryshme gjatë kohërave të ndryshme,

-Do të ketë një rënie të ngadaltë që zgjat 18 muaj ose më gjatë.

“Mendoni sa dhimbje, vuajtje, vdekje dhe përçarje ekonomike kemi pasur në marrjen nga 5% në 15% të popullatës të infektuar dhe shpresuar të mbrojtur,” tha Osterholm. “Zgjohu, botë. Mos e besoni retorikën që thotë se kjo do të largohet”, shtoi ai./GazetaShneta/