Dhjetë ushqimet të cilat fëmija mund t’i hajë me duart e veta

2017-04-26 në ora 09:28

Edhe pse fëmijës suaj nuk i kanë dalë akoma të gjithë dhëmbët, ja cilat janë ushqimet që ai mund të konsumojë pa vështirësi në gëlltitje, e që mund t’i hajë me duar pa problem:

1- Patate të ëmbla me mollë

2- Banane me avokado

3- Omletë me djathë

4- Makarona të ziera mirë

5- Djathë i butë dhe patate të ëmbla të skuqura

6- Barbunja dhe dardhë

7- Bizele dhe kumbulla

8- Karrota dhe mollë

9- Mozzarella të fresket dhe domate

10- Banane dhe qershi

Ushqimet e lart përmendura mund ti prisni ne porcione shumë të vogla si “finger food” dhe mund t’a lini fëmijën tuaj t’i hajë vet, por gjithmonë nën mbikqyrjen tuaj.

Këto ushqime janë të buta dhe lehtësisht të gëlltitshme për fëmijën tuaj.