Dieta ndikon në shëndetin tuaj seksual

2019-06-18 në ora 19:06

Të bëheni vegjetarian mund të çojë në disa ndryshime të habitshme.

Bimët e energjisë

Zarzavatet e gjetheve janë të larta në antioksidantë si vitamina C që rrisin qarkullimin e gjakut tuaj.

Hani ushqime të caktuara dhe mund të vëreni një rritje të dëshirës seksuale, lubrifikimit dhe shëndetit të përgjithshëm vaginal, thotë Mary Rosser, drejtoreshë e divizionit të përgjithshëm në Sistemin Shëndetësor të Montefior në Nju Jork. “Avokadot dhe perimet rrënjë si patatet e ëmbla përmbajnë vitaminë A, e cila mund të prodhojë hormone seksuale, të tilla si testosteroni, që ndikojnë në zgjimin. Zarzavate me gjethe të errëta janë të pasura me antioksidantë, duke përfshirë vitaminën C, beta-carotene dhe polifenolë, që rrisin qarkullimin dhe mund të bëjnë muret vaginale më të shëndetshme dhe më të lubrifikuar “, thotë Mary.

Dietat me bazë vegjetarine kanë tendencë të jenë më të larta në karbohidrate se ato që përfshijnë mish dhe që mund të kenë ndikim në pH të vaginës, thotë Mary. “Ushqimi me shumë karbohidrate mund t’ju bëjë më alkaline, të cilat mund të çojnë në infeksione maja ose vaginoza bakteriale,” shpjegon ajo. Luftoni këtë me zëvendësim të përditshëm të kosit për një muaj ose dy pas fillimit të një diete vegjetariane. “Kjo do ta mbajë stabilitetin e pH të vaginës gjatë tranzicionit për të parandaluar infeksionet”, thotë ajo.

Përveç simptomave si gjakderdhja, të cilat mund të ndikojnë në epshin, aroma juaj vaginale gjithashtu mund të ndryshojë, thotë Candice Candelaria, pronar i Zen Metabolic, një kompani e këshillimit për ushqim që është e specializuar në shëndetin e grave. “Ajo që hani ndikon drejtpërdrejt në kimikën tuaj të trupit”, shpjegon ajo. Duhet të zgjasë rreth një muaj që sistemi juaj të përshtatet dhe aroma juaj të kthehet në normale. Në ndërkohë, Candice këshillon të pijë shumë ujë për të përshpejtuar procesin dhe për të zvogëluar karbohidratet dhe sheqerin, të cilat gjithashtu mund të ndikojnë në erën e vaginës tuaj./GazetaShneta/