A e dini çfarë paralajmërojnë këto lytha përreth syve?

2017-03-12 në ora 11:42

Disa studime kanë treguar se ekziston lidhje midis sëmundjeve të zemrës dhe njollave të verdha të njohura si “anthelasmata” ose “xanthelasma palpebrarum”.

“Xanthelasmata” shfaqet te meshkujt dhe te femrat, më shpesh pas moshës 40-vjeçare, raporton Kosova Sot.

Ato shenja të verdha ndërlidhen me kolesterolin e lartë, e dihet se kolesteroli i lartë shkakton sëmundjet e zemrës, mbylljen e enëve të gjakut dhe sulmet në zemër. Ato njolla mund të jenë një simptomë, që nuk guxoni ta lini në asgjë.

Konsumoni ushqim të shëndetshëm, hidhni ushqimin e dëmshëm dhe pijet, pakësoni kripën dhe konsumimin e sheqerit.