A e nxitë mos ngrënia e mëngjesit sulmin në zemër?

2017-03-18 në ora 09:25

Në studimin që ka zgjatur 15 vjet, me 130 mijë njerëz, mbi moshën 45-vjeçare, është gjetur, se të gjithë ata që kanë ngrënë mëngjes, kanë pasur shanse më të vogla të sulmit në zemër.

Gjatë studimit, kanë ndodhur 3 mijë e 772 sulme në zemër dhe 870 raste të sëmundjes së zemrës.

Ata që kanë ngrënë mëngjes, kanë pasur 20 për qind më pak shanse të goditen nga sulmi në zemër, se sa ata që nuk kanë ngrënë, transmeton Klan Kosova.