Finlanda cilësohet si vendi më i sigurtë në botë, ja ku renditet Shqipëria (Foto)

2017-04-15 në ora 16:58

Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Islanda shënuan vendin e dytë dhe të tretë në renditje, e cila shqyrton masën në të cilën një vend i ekspozon turistët dhe biznesin ndaj rreziqeve të sigurisë përfshirë dhunën dhe terrorizmin.

Vlerësimi i sigurisë dhe sigurisë ishte një pjesë e një raporti dyvjeçar nga Forumi Ekonomik Botëror i Gjenevës. Rreziku për t’u bërë viktimë e krimeve të vogla nuk ishte përfshirë në këtë kategori shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Raporti i Konkurrencës për Turizëm renditi 136 vende mbi faktorët dhe politikat që ndikojnë në sektorin e udhëtimeve dhe turizmit duke kontribuar në zhvillimin dhe konkurrencën e një vendi.

Shqipëria gjendet në vendin e 46-të. /Gazeta Shneta/