Gjërat që çdo nënë e re ka nevojë pas lindjes

2020-07-25 në ora 18:59

Shtatzania është një kohë emocionuese. Ka kaq shumë gjëra që duhet të bëni dhe të përshtatni orare të ndryshme.

Nëntë muaj është një kohë e gjatë për t’u organizuar dhe përgatitur për jetën e re dhe si një nënë e re gjëja që më paku bëni është të mendoni për vetën, transmeton Gazeta Shneta.

Shishja e ujit

Pas lindjes, duket sikur po urinoni shpesh. Kjo sepse mbajtja e ujit dhe vëllimi shtesë i gjakut gjatë shtatzanisë nuk kërkohet më dhe gjithçka duhet të dalë disi.

Por, ju gjithashtu dukeni shumë të etur dhe është e lehtë të harroni të pini ujë. Pirja e ujit në periudhën pas lindjes është e domosdoshme. Ajo gjithashtu mbështet shërimin e trupit tuaj dhe në thelb ju ndihmon të ndjeheni më mirë.

Kujdesuni për thithkat

Derisa fëmija juaj të mos lindë dhe ta dini se si do të funksionojë ushqyerja me gji për ju, është e vështirë të dini nëse do t’ju duhet apo jo pompa e gjirit. Varet nga ju që të vendosni se çfarë funksionin më mirë për ju dhe foshnjën tuaj. Por, përdorni kremëra në mënyrë që t’i ruani thithkat tuaja.

Jastek të maternitetit

Këtu është një gjë për ju. Ju do të gjakosni për disa javë pas lindjes edhe pasnjë seksioni C. Zakonisht, sidoqoftë, ajo qetësohet në javën e parë dhe mund të ndjeheni më të qetë duke përdorur vetëm olloshka.

Rezervoni në jastekët e maternitetit me cilësi më të mirë, më tërheqës që mund të gjeni. Ka dis amarka në treg dhe ju mund të provoni se cila ju përshtatet.

Çorape të ngrohta

Tërheqjahormonale pas lindjes mund ta bëjnë qarkullimin tuaj mjaft të çrregullt. Ju mund të djersiteni një minutë dhe të keni ngrirje të këmbëve.

Pako të nxehta dhe të ftohta

Pasja e një forme pakete të ftohtë për t’u përdorur në pjesët tuaja mund të sjellë lehtësim dhe ndihmë për të zvogëluar ënjtjen. /GazetaShneta/