Gruaja me kancer në mitër paralajmron diçka për menstruacionet, që ia shkaktuan asaj kancerin

2017-05-27 në ora 16:01

Lydia Brain mendonte se periudhat jashtëzakonisht të rënda të saj ishin një fakt i pafatësi e jetës, që i barte me vite të tëra.

Por tani ajo thotë se dëshiron që ajo të ketë kërkuar ndihmë mjekësore më herët, pasi problemi doli të shkaktohej nga një formë e rrallë e kancerit të mitrës, transmeton Gazeta Shneta.

24-vjeçarja tha se para se të fillonte trajtimi cikli menstrual i saj zgjaste deri në 10 ditë, me gjakderdhje jashtëzakonisht të rëndë për rreth pesë deri në shtatë ditë.

“Menstruacionet ishin shumë të rënda për disa vjet dhe kjo nuk qëndroi gjithmonë. Ato u përkeqësuan edhe më keq dhe pas një kohe dhe e kuptova se ishte anormale. ”

“Ishte mjaft e dobët në atë kohë,” tha ajo. “Unë do të duhej të bëja plane rreth tyre dhe të anuloja udhëtime”.

Brain u diagnostikua me një kancer të mitrës, të quajtur imofibroblastoma inflamatore, e cila është aq e rrallë sa ajo është vetëm personi i 11-të që ndonjëherë ka vuajtur prej saj./Gazeta Shneta/