A guxoni të luani me bebën tuaj duke e hedhur në ajër?

2017-03-06 në ora 22:17

Shumë prindër vendosin të luajnë me fëmijën e tyre duke e hedhur atë në ajër dhe duke e pritur prapë në duar.

Kjo, edhe pse duket e zakonshme për shumëkë, në fakt është një lojë shumë e rrezikshme që mund të ketë pasoja të rënda për fëmijën, shkruan Gazeta Shneta.

Çdo forcë e tepërt e përdorur në fëmijë është rrezik për këtë të fundit, ndërkohë prindit i duhet të jap forcë me duart e tij teksa ngrit në ajër fëmijën.

Rreziqet e një loje të tillë varen shumë nga mosha e fëmijës. Nëse është një bebe që ende nuk ka mbushur gjashtë muaj, atëherë gjasat janë shumë të mëdha që kjo e fundit të marr lëndime serioze të qafës.

Poashtu, truri i fëmijut deri në gjashtë muaj nuk funksionalizohet totalisht dhe një lojë e tillë mund ta rrezikojë maturinë e formimit të sistemit të trurit.

Rreziqet tjera sillen me mundësinë që ju mos të arrini ta kapni sic duhet, ose që fëmija të godas diçka me kokë për t’u lënduar rëndë.

Tjetër problem që mund të shfaqet te fëmija është edhe sindromi i njohur si ‘shkundja e bebës’, që bebja bën lëvizje të pakontrolluara.

Andaj, ju këshillojmë që një lojë të tillë ta provoni vetëm pasi fëmija të kalojë moshën 5-vjeçare dhe edhe atëherë me kujdes të shtuar. /Gazeta Shneta/