Ja çfarë duhet të bëni nëse fëmija juaj zgjohet shumë herët në mëngjes

2017-10-26 në ora 16:29

Shumë prindër ankohen se foshnja e tyre zgjohet shumë herët. Nëse ky është një problem në shtëpinë tuaj që duhet të adresohet varet se çfarë lloji të bebes të hershëm që keni. Ka dy lloje të bebeve: Foshnjat që ngrihen para se të flejnë mjaftueshëm, dhe ata që thjesht zgjohen shumë herët për pëlqimin e prindërve të tyre.

Për të përcaktuar nëse fëmija juaj po fle sa duhet, shikoni sjelljen e tij gjatë ditës. A duket i fjetur? A bie ai përsëri për të fjetur brenda një ore pas fillimit të mëngjesit të tij?

Mbani në mend se një fëmijë ka shumë nevojë për më pak se dhjetë orë gjumë për një natë. Nëse fëmija juaj zgjohet para se të ketë një gjumë të plotë të natës, kontrolloni nëse diçka në mjedisin e tij e nxit ose e mban atë zgjuar. Nëse ndriçojn rrezet e diellit në dritaren e tij në orën 5 të mëngjesit, për shembull, vendosni perde ose mbrojtëse të tjera ndaj diellit.

Nëse fëmija juaj zgjohet herët në mëngjes dhe mendon se ka nevojë për më shumë pushim, sigurohuni që ai të mund të kthehet përsëri në gjumë. Nëse ai kërkon që prania juaj të bjerë në gjumë , ai mund të kërkojë ndihmën tuaj edhe në mëngjes, transmeton Gazeta Shneta.

Shumë herë këto zgjime herët në mëngjes janë të njëjta me shumëllojshmërinë e mesit të natës, por që kur fëmija juaj ka marrë gjumë të mjaftueshëm, është më e vështirë për atë që të kthehet në gjumë. Pra, trajtoni këto thirrje në mëngjes herët, ashtu si ato të natës duke inkurajuar qetësisht të vegjlit tuaj që të kthehen në gjumë derisa të jetë koha për t’u ngritur.

Nëse fëmija juaj shkon në shtrat rreth orës 7 ose 7:30 në mbrëmje, është normale që ai të ngrihet dhe të në orën 5:30 ose 6 të mëngjesit tjetër.

Mos harroni, fëmija juaj mund të fle vetëm kaq gjatë, kështu që nëse ky orar nuk është duke punuar për ju, merrni parasysh kohën e gjumit më vonë. Ndonjëherë, megjithatë, një kohë më herët e gjumit do të ndihmojë që fëmija juaj të fle më vonë në mëngjes.

Nëse fëmija juaj shkon në shtrat shumë vonë, ai do të jetë i privuar nga gjumi dhe do të ketë më shumë probleme duke fjetur me zell gjatë natës dhe në mëngjes. /Gazeta Shneta/