Ja pse foshnjat të gjitha duken njësoj për burrat

2020-02-25 në ora 22:00

Hormonet mund të shpjegojnë pse gratë kanë më shumë të ngjarë t’i dallojnë foshnjat.

Studimi tregoi se gratë ishin në gjendje të përcaktonin një foshnje “terheqëse” me anë të faqeve të tyre, ballit, syve dhe hundës, transmeton Gazeta Shneta.

Kurse për burrat, të gjitha foshnjat dukeshin njësojë.

Studiuesit treguan se hormonet riprodhuese të grave ndikuan që gratë t’i dallojnë foshnjat kurse për burrat, sidomos foshnjat 2-3 javëshe dukeshin të gjitha njësoj.

Gjithashtu, studimi tregon se gratë para menopauzës dhe gratë e reja që merrnin kontraceptivë oral, ishin më të ndjeshme ndaj foshnjave. /GazetaShneta/