Ja se kur mund t’i jepni ujë bebes suaj, ju tregon Mamia Razije Musa

2017-11-26 në ora 11:31

Për shumë nëna shqetësimi më i madh është po ashtu edhe se kur fëmijës mund t’i japin ushqime të tjera përveç qumështit të gjirit.

Po ashtu edhe përdorimi i ujit tek bebet është një qështje mjaft me rëndësi, ndërsa Mamia Razije Musa tregon se bebet nuk kanë nevojë për ujë para se t’i bëjnë 6 muaj.

Ajo më tutje jep dhe sqarime të tjera rreth përdorimit të ujit dhe po ashtu se çfarë lloji i ujit duhet të jetë.

Më poshtë keni postimin e plotë:

”Kur duhet beba të filloj me pi UJË?

1).Para 6 muajve beba nuk ka nevoj për UJË.

2).Nëse bebën e keni në gji apo me formul,ajo nuk ka nevojë për UJË.

Sëpse qumështi dhe formula përmbajnë UJË të mjaftushëm.

3).Mënyra më e shëndetshme është te filloni me UJË tê paster

(por të vluar,por duhet ta mbani në temperatur të dhomës)

4).Bebat në fillim nuk e pinë ujin më dëshirë së nuk ka shije.

Por, ju duhet të insistoni dhe mos u dorzoni.

1).Edhe për kêto beba ka zgjidhje.

2).Nuk e di a ka në Kosovë ujë me shije për beba.

3).Unë iu rekomandoj një mënyrë .

Të pèrgatitni vetë ujtê me shije.

1).E vloni ujin dhe e zbrasni në një enë prej qelqi(xhami)

tegull apo bokall.

2).Pasi uji të ftohet.

I lani 1 apo 2 pemê( fruta) hedhni në ujë.

Se paku një orë para së të përdorni.

3).Kavanoza(tegulla) gjithmonë duhet të jet e mbuluar me kapak.

4).Insistoni që bebës t’i jepni  ujë prej 6 muajve me një gotë të plastike.

Me shumë respekt Razija!” /Gazeta Shneta/