A keni provuar ndonjëherë të vendosni sapun poshtë çarçafit? Ja çka ndodh

2017-03-24 në ora 07:32

Sindroma e dhimbjeve kronike të këmbëve, sipas mjekëve, është një çrregullim neurologjik që prodhon dhimbje dhe shtrëngime të pakëndshme në këmbë, edhe teksa një person është duke pushuar.

Shkaku kryesor i kësaj gjendjeje është ende e panjohur, megjithatë disa nga shkaqet mund të jenë dhimbja e veshkave, diabeti, konsumi i alkoolit dhe shtatzënia.

Dr. Oz ndër më të famshmit në të gjithë botën, sugjeron që të vendosni një sapun me aromë livandoje poshtë çarçafit, në zonën ku shtrihen këmbët. Rreth 42% e njerëzve që vuajnë nga dhimbjet në këmbë, e përdorin këtë metodë për t’u qetësuar gjatë natës.

Kjo, pasi magnezi në sapun pushon dhimbjet e këmbëve, për shkak se mungesa e magnezit është shkaku kryesor i kësaj sindrome.