Kësaj nëne i vdiq foshnja gjatë shtatzënisë, jep një paralajmrim për nënat shtatzëna

2017-05-22 në ora 15:00

Georgia Boyton, 20 vjeçare nga Essex, thotë se vuri re se Dollie-Raie kishte ndalur të lëvizurit rregullisht në 33 javë, por u sigurua nga mamitë se gjithçka ishte mirë.

Megjithatë, në një hetim për të kontrolluar rritjen e saj në 38 javë, nëna zbuloi se vajza e saj nuk kishte rrahje zemre, transmeton Gazeta Shneta.

Tani, përmes një posti në Facebook që është ndarë më shumë se 25.000 herë, Boyton dhe partneri i saj James shpresojnë të paralajmërojnë nënat shtatzëna për rëndësinë e besimit të instinkteve të tyre – pa marrë parasysh se çfarë thonë profesionistët.

“Shtatzënia ime ishte e përsosur deri sa arrita në javën e 33-të dhe vura re se lëvizjet e foshnjës filluan të ndryshojnë.”, shkroi ish konsulentja martesore.

“Ajo gjithmonë ishte një kalama që ishte në lëvizje, por fillova të shqetësohem kur lëvizjet e saj u ngadalësuan. Unë gjithashtu vëra re se përplasjet në bark ishin tkurrur.”

Por, përkundër vuajtjeve nga dhimbjet e kokës, mungesës së frymëmarrjes dhe dhimbjeve në stomakun e saj – shenjat që tashmë i pranon si pre-klampsi – shqetësimet e Boyton u lanë mënjanë.

“Gjatë gjithë rrugës kisha besim tek mamitë e mia 100 për qind dhe i hodha poshtë shqetësimet e mia pavarësisht se ndihesha sikur diçka nuk dukej mirë.”, shtoi ajo.

“Mamitë në spital më thanë se nëse do të vija të lindja disa ditë më herët, fëmija im do të ishtë gjallë sot.”

“Doja të kisha besuar instinktet e mia, por kur të thuhet se gjithçka është në rregull, ne i besojmë profesionistëve.”

Kjo nënë përmes këtij postimi bën apel të gjitha nënave që t’i besojnë instiktit amësorë, pavarësisht profesionistëve./Gazeta Shneta/