Kirurgët me sukses realizojnë lindjen me prerje cezariane për të shpëtuar foshnjën 24 javëshe

2017-09-07 në ora 06:12

Kirurgët kanë kryer një seksion të jashtëzakonshëm cezarian në një përpjekje të dëshpëruar për të shpëtuar një nënë të sëmurë dhe foshnjën e saj – pesë javë pasi ajo pësoi një goditje që e la pa ndjenja në mbështetje të jetës.Carrie DeKlyen, 37 vjeç, ishte 24 javë dhe pesë ditë shtatzënë në orën 17:30 të mërkurën kur mjekët dorëzuan fëmijën e saj të gjashtë, një vajzë që është quajtur Jeta.Pavarësisht përpjekjes për të pritur deri në fund të shtatorit që Life të dorëzohej në 28 javë, mjekët në Spitalin e Universitetit të Michigan në Ann Arbor vendosën sot se nuk mund të prisnin më gjatë, pasi foshnja po lëvizte gjithnjë e më pak dhe ata ishin i shqetësuar se do të vdiste në barkun e Carrie.Kirurgët paralajmëruan familjen se Carrie mund të vdiste në tavolinë gjatë lindjes sepse ajo mbështetej ende në një makinë për të ndihmuar të marrë frymë dhe kanceri e kishte konsumuar trupin e saj.Foshnja e saj i ka mbijetuar ofrimit, duke peshuar 1lb dhe 4oz. Statusi i Carrie është ende i paqartë.Carrie zbuloi se ajo ishte shtatzënë në prill, disa ditë pasi u diagnostikua me një tumor truri të terminalit, i njëjti që kishte John McCain.Mjekët thanë se kishin nevojë për të arritur shtatzëninë e shtatzënisë përpara se të mund të dorëzonin fëmijën dhe para se Carrie të fillonte kimioterapinë.Por më 28 korrik, në vetëm 19 javë, Carrie pësoi një goditje traumatike. Që nga ajo kohë, ajo ka qenë e pavetëdijshme në dhe jashtë një ventilatori.